Saturday, September 28, 2024
19.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Nakon teksta o stazi u Zalužanima hitno počela sanacija, ali bez dozvole

Foto: Gerila.info

Nakon što je naš portal juče objavio tekst o karting stazi u banjalukom naselju Zalužani, već danas hitna reakcija prozvanog kluba.

Staza je postala predmet spora između Auto – moto karting kluba “Borac” i MKK “Banjaluka”, a kako Gerila saznaje, moraće reagovati MUP Srpske i Tužilaštvo, jer je predata i krivična prijava.

Predstavnici  Auto – moto karting kluba “Borac” 19.10.2021. podnijeli su krivičnu prijavu protiv MKK “Banjaluka”, Radomira Radukića i ostalih, zbog, kako se navodi u prijavi, oštećenja i oduzimanja tuđe stvari, izazivanja opšte opasnosti, stvaranja opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinskih radova i oštećenja ili uništenja javnih uređaja.

Foto: Gerila.info

Nakon što smo sinoć objavili pojedinosti krivične prijave, već danas su počeli radovi na sanaciji staze, a prema saznanjima Gerile, radovi se vrše bez dozvola nadležnih organa.

Tako je na stazu izašla mješalica sa betonom, a hitno se vrše i popravke elektro- mreže i instalacija uz stazu.

Foto: Gerila.info

Na lice mjesta je stigla i policija koja je legitimisala lica koja je zatekla na stazi, a predstavnici Komunalne policije nisu htjeli izaći na teren, nakon poziva.

S druge strane, ni građevinski inspektor iz Republičkog inspektorata, nakon prvog poziva, takođe, nije htio izaći na teren, rekavši pri tome, da će doći tek u ponedjeljak.

Jedan od ljudi od velikog uticaja u MKK “Banja Luka”, a koji se i sam u javnosti hvalio, kako je rekao, investicijama na stazi, jeste i Jelenko Lolić, banjalučki kontroverzni biznismen koji se u javnosti sve češće dovodi u vezu sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

(Gerila.info)

Popularne vijesti