Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Tegeltija predložio sastanak VSTS-a u Banjoj Luci, kasnije se požalio jer je poruka objavljena

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, pozvao je članove VSTS-a da u srijedu naveče u Banjoj Luci održe “pripremni sastanak”, da bi se nedugo poslije na Twitteru požalio na “nezakoniti obavještajni napad” zato što je poruka iz Viber grupe objavljena javno.

Tegeltija je nedavno najavio da bi sjednica VSTS-a na kojoj bi se razmatrao sporni audiosnimak mogla biti održana sljedeće sedmice.

Na Viber grupi članova VSTS-a je poslao poruku, kako je to objavio portal Istraga, u sklopu koje moli kolege za stav o potrebi održavanja pripremnog sastanka dan prije održavanja sjednice.

Dio poruke na ViberuDio poruke na Viberu

“Vaše stavove želim da imam u vidu prije donošenja odluke o održavanju sjednice i eventualno pripremnog sastanka koji bi se održao u Banja Luci u srijedu, u zgradi Osnovnog suda koji ima izuzetno veliku centralnu sudnicu u kojoj se mogu ispoštovati sve epidemiološke mjere”, napisao je Tegeltija.

Takođe je, u sklopu poruke, upozorio da postoji ozbiljna mogućnost da su “prostorije VSTS-a kompromitovane neovlaštenim i nezakonitim uređajima za audio-video snimanje”.

Nedugo nakon što je poslao poruku, Tegeltija je na Twitteru napisao da je “prije dva-tri sata poslao poruku članovima VSTS-a u oficijelnu Viber grupu Članova VSTS-a u vezi sa zakazivanjem sjednice VSTS-a koja nije otvorena za javnost”. “Za nepunih dva sata objavljena je na portalu Istraga”, potvrdio je Tegeltija autentičnost poruke.

 

(Klix)

Popularne vijesti