Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Blagić: Skupili smo 3 000 potpisa!

Stefan Blagić, predsjednik Udruženja građana “Restart Srpska”, gostujući na RTV BN u emisiji Jutarnji program izjavio je da je prikupljeno 3 000 potpisa za peticiju “Konkursom do posla!”.

“Prikupili smo 3 000 potpisa, koliko je bilo potrebno da prikupimo kako bismo mogli da uputimo u Narodnu skupštinu nacrt Zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu javnih službi”, naveo je Blagić.

UG “Restart Srpska” je započeo prikupljanje potpisa 21.8. u Banjoj Luci, a danas zvanično i završava sa ovom akcijom. Potpisi su se skupljali širom Republike Srpske.

Cilj nacrta zakona, koji će biti upućen u NS RS, jeste da konkursna procedura bude obavezna prilikom zapošljavanja u svim sistemima javnih službi, što prema važećem zakonu nije slučaj. Na ovaj način, prema riječima iz UG “Restart Srpska”, i stranačko zapošljavanje bi bilo u velikoj mjeri otežano.

Iz Restarta navode da se zahvaljuju svima onima koji su podržali akciju, ali i smatraju da će izjašnjavanje o ovom zakonu pokazati ko jeste, a ko nije od narodnih poslanika i partija za stranačko zapošljavanje.

Tačan broj onih koji su potpisali ovu peticiju biće poznat naredne sedmice, a u toku naredne sedmice se očekuje i da se peticija preda u NS RS.

Kremenović: Idući put razmislite koga ćete u usta staviti

Aktiviste Restarta napao šef kabineta načelnika Novog Grada

(Infoveza.com)

Popularne vijesti