Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

“T4F” i dalje žari i pali, institucije Srpske ćute

Portal Infoveza je krajem aprila i početkom maja objavljivao niz tekstova koji su raskrinkavali sumnjive ugovore potpisane između turističke agencije “Travel for fun”, u vlasništvu Saše Markovića i institucija RS, gdje je ova turistička agencija nabavljala zaštitnu medicinsku opremu, inkasirajući velike sume novca, a da pritom za to nisu imali dozvolu Agencije za lijekove BiH.

Takođe, istraživali smo poslovanje Markovića u OKC BL, gdje je bio direktor, agencije “Lucido” čiji je vlasnik, ali i Markovićeve bliske odnose sa vlastima u Republici Srpskoj.

Prema pisanju novinara Slobodana Vaskoviča, SIPA je istraživala sumnjivi ugovor vrijedan gotovo 2.5 miliona KM sklopljen između turističke agencije “Travel for fun” i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Ishod istrage nije poznat javnosti.

Bez obzira na sve to, Markovićeva turistička agencija se nije libila da 5. maja ove godine sklopi još jedan ugovor, ni manje ni više nego sa RiTE Ugljevik, i to za nabavku zaštitnih kombinezona. Ugovor je sklopljen na osnovu direktnog sporazuma.

Iako se radi o maloj sumi novca, tačnije o 990 KM, postavlja se pitanje na osnovu čega jedna turistička agencija nabavlja zaštitne kombinezone?

Izvor: akta.ba

 

Čedomir Stojanović, v.d. direktora RiTE Ugljevik, kadar je DEMOS-a.

Takođe, da “Travel for fun” i dalje “žari i pali” govori i činjenica da se ova turistička agencija nalazi na spisku Ministarstva trgovine i turizma RS kao agencija preko koje građani RS mogu da iskoriste svoje turističke vaučere. Tako, u isto vrijeme “T4F” vas vodi u obilazak prirodnih ljepota Republike Srpske, a po potrebi može da vam nabavi i zaštitnu (medicinsku) opremu.

Da li imaju adekvatne dozvole ili ne, vlastima naše zemlje je očigledno manje bitno.

(Infoveza.com)

 

Popularne vijesti