Friday, September 27, 2024
28.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Oglasio se i Institut za javno zdravstvo: “Izabrana grupa ponuđača je jedina bila u mogućnosti da ponudi i izvrši avionski prevoz zaštitne opreme iz Kine”

Redakcija portala Infoveza juče je objavila tekst I Srpska ima svog Fikreta Hodžića, dva i po miliona turističkoj agenciji od Instituta za javno zdravstvo! u kojem se navodi da je JZU “Institut za javno zdravstvo” Republike Srpske 10.4.2020. potpisao je ugovor sa turističkom agencijom “Travel for fun” u vrijednosti od 2 388 500 KM bez PDV-a za nabavku zaštitne medicinske opreme koja se koristi za sprečavanje i suzbijanje širenja koronavirusa na teritoriji Republike Srpske.

Nakon objavljivanja teksta uslijedila je burna reakcija javnosti, a danas se oglasio i sam Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Saopštenje Instituta za javno zdravstvo prenosimo u cjelini.

“JZU Instititut za javno zdravstvo Republike Srpske, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, proveo je pregovarački postupak bez objave obavještenje sa konzorcijumom Travel for Fun i Promeding d.o.o. Laktaši za nabavku  30.000 zaštitnih odijela, 50.000 FFP2 zaštitnih i 500 digitalnih beskontaktnih termometara.

U nabavci zaštitne medicinske opreme je učestvovao Travel4Fun, ali kao član grupe ponuđača koju, osim imenovanog, čini i registrovani veleprometnik medicinskim sredstvima, Promeding d.o.o. Laktaši.

Izabrana grupa ponuđača je jedina bila u mogućnosti da ponudi i izvrši avionski prevoz zaštitne opreme iz Kine u vrijeme kada je najkritičniji dio obezbjeđenja neophodne opreme bio upravo avionski transport.

Druge institucije koje su provodile nabavku medicinske zaštitne opreme, u to vrijeme, istu nisu mogle dopremiti u Republiku Srpsku.

Isto tako, zemlje EU i Turska iznenada su zabranile izvoz zaštitne medicinske opreme koju smo već imali ugovorenu, tako da je avionski transport robe iz Kine bila jedina mogućnost za pribavljanje hitno neophodne medicinske zaštitne robe, a istu je na osnovu drugih ranije ugovorenih poslova mogao obezbijediti Travel4Fun.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi 1.880.500 KM i daje nam mogućnost da izvršimo plaćanje samo stvarno naručene, odnosno isporučene robe koja se plaća po isporuci, a ne avansno”.

(Infoveza)

I Srpska ima svog Fikreta Hodžića, dva i po miliona turističkoj agenciji od Instituta za javno zdravstvo!

Popularne vijesti