Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Političari sa platama od 5000 KM tapšu doktorima koji rizikuju živote za 1500 KM

Predsjednik Restarta, Stefan Blagić na svom Fejsbuk profilu ponovo je opomenuo vlasti uporedivši primanja poslanika koji nam, kako kaže, uništavaju živote, sa doktorima koji su na udaru epidemije i koji nam spasavaju živote nerijetko rizikujući svoje.

Njegov Fejsbuk status prenosimo u cjelini.

“Plata profesionalnog poslanika u NS RS je oko 2 500 konvertibilnih maraka, ne računajući dodatke, sa kojima nerijetko izlaze i preko 3 000.

Sa druge strane, ogromna većina poslanika je nakačena na budžet više puta, pa nerijetko primaju gotovo 5 000 KM.

Doktori koji su na udaru epidemije i koji se svakodnevno sreću sa oboljelim plaćeni su 1500 KM. Doktori danas spasavaju živote nerijetko rizikujući svoje.

Poslanici nam uništavaju živote, dok nas neki, u najboljem slučaju zabavljaju. To je okrutna istina. U takvoj zemlji živimo.

Poslije ćemo se pitati zašto nam doktori odlaze u Njemačku…”

Iz Restarta su danas poručili da pozdravljaju potez SNSD-ovih poslanika koji su odlučili da dio svojih plata doniraju višečlanim porodicama, ali su istakli da to ni izbliza nije dovoljno.

“Odrecite se primanja i preusmjerite ih na zdravstvene radnike”, kategorični su iz Restarta.

Podsjećamo, predsjednik Restarta Stefan Blagić predložio je da se svi poslanici, ministri, premijeri, predsjednici, potpredsjednici i opštinski funkcioneri odreknu svojih primanja za vrijeme trajanja vanredne situacije i preusmjere ih na zdravstvene radnike.

On smatra da plate zdravstvenih radnika treba trajno da se povećaju za minimalno 20 odsto.

Astronomske plate političara preusmjeriti na zdravstvene radnike!

 

Izvor: Infoveza

Popularne vijesti