Friday, September 27, 2024
28.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MCP: “Policija pretukla vladiku Metodija i nekoliko vjernika”. MUP: “Nismo”

Crnogorska policija pretukla je noćas vladiku dioklijskog Metodija na mostu na Đurđevića Tari, potvrđeno je za “Blic” u SPC.

Policija je, prema saznanjima Blica, pretukla vladiku i nekoliko vjernika koje su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama.

“Povrijeđena su dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici, ističu u Mitropoliji”, prenose Novosti.

Vladika i građani Crne Gore , vjernici srpske pravoslavne crkve pretučeni su u toku mirnog protesta protiv donošenja spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je jutros oko 3 sata usvojen u crnogorskoj skupštini.

Uprava policije tvrdi da niko od njenih pripadnika sinoć nije pretukao episkopa dioklijskog Metodija, prenose “Vijesti“.

“Netačni su navodi Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) da je policija pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su noćas sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom statusu vjerskih zajednica na sjednici tokom koje je zabilježen niz incidentata, uključujući i hapšenja najmanje 18 poslanika opozicionog Demokratskog fronta (DF) od koji je troje zadržano u policiji.

Iz SPC ranije je saopšteno da Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti predstavlja osnov da država otme crkvenu imovinu i da će se taj akt odnositi na više od 650 svetinja, uključujući i manastir Ostrog.

Izvor: nedeljnik.rs

Popularne vijesti