Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U utorak odluka o kandidaturi Jelene Trivić?

Prema informacijama našeg portala, Partija demokratskog progresa će na sjednici predsjedništva stranke u utorak 28.12. zvanično razmatrati kandidaturu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske.

Kako saznajemo, predsjednik stranke Branislav Borenović zalaže se da Jelena Trivić bude kandidat baš za ovu funkciju, iako o tome još uvijek ne postoji nikakav pismeni dogovor koalicionih partija. Doduše, krajem prošle godine opozicioni prvaci usmeno su dogovorili da kandidatura za predsjednika Republike Srpske pripadne PDP-u.

Narodni poslanik u NS RS Nebojša Vukanović gostujući u emisiji „Presing“ prije desetak dana izjavio je da postoji saglasnost u opozicionim partijama da će se prvo sprovesti anketa o popularnosti političara i da će, na osnovu sprovedene ankete, dva najpopularnija političara u opozicionim redovima biti i kandidati za inokosne funkcije. Međutim, iako se na tome radi, anketa još uvijek nije sprovedena.

Interesantan je i podatak da većina članova predsjedništva ne gleda blagonaklono na Borenovićev prijedlog. 

Jedan od razloga je, kako nezvanično saznajemo, i činjenica da Trivićeva ne uživa podršku iz Beograda, zbog kritika na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koje je uputila u otvorenom pismu krajem 2018. godine. Sa druge strane, ostaje da se vidi i šta će biti sa Draškom Stanivukovićem, koji je, sudeći po beogradskim tabloidima, glavni favorit Andrićevog venca.

Jelenu Trivić i Draška Stanivukovića već duže vrijeme ne možemo vidjeti zajedno, kako u medijima, tako i na društvenim mrežama. Da li je upravo kandidatura unijela razdor među stranačke kolege, još uvijek nije poznato.

Pored Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, u trci za inokosne funkcije ispred opozicije su i načelnik Teslića Milan Miličević, kao i narodni poslanik Nebojša Vukanović.

Piše: Stefan Blagić

 

Popularne vijesti