Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Afera “Korona ugovori”: Proširena istraga na firme povezane sa Bojićem

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva proširilo je istragu i protiv Slavka Bojića, direktora firme “Procontrol” i na firme koje su bile povezane s firmom osumnjičenog. Kako je rekao advokat Miloš Stevanović, tužilac ispituje druge povezane osobe, knjigovodstvene radnike i dr.

“Istraga je proširena. Imamo situaciju da se Saša Marković sumnjiči za zloupotrebe u bolnici u Doboju, a kod Slavka Bojića imako situaciju da tužilac ispituje druge povezane osobe, knjigovodstvene radnike itd. Kod Slavka Bojića istina je da je bio prebačen na UKC, ali nisu nam usvojeni zahtjevi da Bojić, s obzirom da ima leukemiju, bude liječen tamo. Insistirat ćemo na tome”, rekao je Stevanović.

Naveo je kako se prijedlog za produženje pritvora nalazi na 158 strana, ali da odbrana i dalje smatra da nema razloga za produženje pritvora. Dodao je kako je tužilac za Bojića i Markovića tražio pritvor jer treba ispitati još četiri osobe.

“Tužilac se i dalje bavi pitanjem marži smatrajući da su bile nesrazmjerno velike. Glavni problem je što tužilac tvrdi da nije moglo postojati zaključenje ugovora o konzorcijumu jer ni firme Bojića ni Markovića nisu bile registrovane za obavljanje trgovine medicinskom opremom. Ali, bili su u konzorcijumu sa firmom Promeding i gospodinom Dubravcem koji je takođe jedan od osumnjičenih. Tužilac osporava i to kako je mogao samoinicijativno dostavljati ponude stalno zaboravljajući da je tada bila korona i da nijedna maska nije mogla da se naruči”, kazao je Stevanović.

Osim za Bojića i Markovića, republičko tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo RS i Dragana Dubravca direktora “Promedinga”.

(N1)

Popularne vijesti