Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD prvi popušta: Radmanović na sjednici Kolegija Predstavničkog doma

Ova informacija je potvrđena iz kabineta Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma, a s obzirom na to da je, osim Radmanovića, prvog zamjenika predsjedavajućeg na Kolegiju prisutna i Borjana Krišto (HDZ), ova sjednica se odvija u punom sastavu.

Iako je ranije najavljeno da niko od predstavnika iz Republike Srpske neće prisustvovati današnjoj sjednici Predstavničkom doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović (SNSD) prisustvuje sjednici Kolegija Predstavničkog doma.

Ova informacija za N1 je potvrđena iz kabineta Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma, a s obzirom na to da je, osim Radmanovića, prvog zamjenika predsjedavajućeg na Kolegiju prisutna i Borjana Krišto (HDZ), ova sjednica se odvija u punom sastavu.

Međutim, odmah nakon toga biće održan i prošireni Kolegij Predstavničkog doma na kojem bi trebali prisustvovati i drugi članovi. Na tom kolegiju će se postizati dogovor oko saziva sjednice Predstavničkog doma što će naravno zavisiti i od toga da li će svi oni koji su trebali, prisustvovati ovoj sjednici.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH bi se na dnevnom redu trebao naći Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je niko od Srba neće ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

(BN)

Popularne vijesti