Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lekcija iz odgovornosti – zabranjena manifestacija u Tesliću

Dok u javnosti kontantno vrše pritisak na građane pričom o preventivnim mjerama, umrlim i novozaraženima, SNSD-ovi funkcioneri Vlado Đajić i Alen Šeranić, direktor UKC-a i ministar zdravlja Republike Srpske, istovremeno su organizovali veliki stranački skup na Кozari u subotu 21. avgusta.

Ovaj stranački skup stručna medicinska javnost tumači kao potencijalni klaster koji će se, kako tvrde, vrlo vjerovatno raširiti po cijeloj Republici Srpskoj, jer je u ovom trenutku epidemiološka situacija loša, sa realnom mogućnošću da postane još gora.

Nije stranački skup jedino okupljanje koje brine javnost i ono nije izlovan slučaj.

U prvim redovima na ovim skupovima, kaže načelnik Teslića Milan Miličević, nalaze se oni koji su članovi Republičkog štaba za vanredne situacije koji donosi mjere koje ni sami ne poštuju, niti su ih ikada poštovali.

Tužno je gledati kao se režimski doktori upinju da nam objasne kako su na Кozari, ali i na raznim drugim crvenim stranačkim koncertima – skupovima poštovane sve epidemiološke mjere. Sve mi je postalo jasno još onog trenutka kada je Milorad Dodik javno, na pres konferenciji, naredio Ministru zdravlja Republike Srpske da skine masku. To je bilo dno dna. Sada smo pali još niže. Ima li još vremena da se probudimo iz ovog košmarnog sna? Ima, ali još veoma malo“, rekao je Miličević.

Podsjetimo, načelnik Teslića je prije nekoliko dana zabranio održavanje manifestacije „Ovnovijada“ koja se održava na Vučijoj planini u opštini Teslić. Kao osnovni razlog za otkazivanje ove tradicionalne manifestacije načelnik je naveo upravo širenje pandemije.

Piše: Stefan Blagić

Popularne vijesti