Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik se pravda, ali priznaje izdavanje dozvole Mladenu Milanoviću – Kaji!

Povodom teksta na na našem portalu objavljenog dana 20.06.2021. godine pod naslovom „Kaja uveliko gradi, Stanivuković se pravi lud“, gradska uprava saopštava sljedeće:

Na osnovu predhodno izdatih lokacijskih uslova investitor je podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju nadzemnog dijela objekta A lamela 1 – druga faza izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa, i uz isti priložio svu potrebnu dokumentaciju. Odjeljenje za prostorno uređenje je bilo dužno da izda građevinsku dozvolu za predmetnu lamelu, koja je izdata dana, 22.04.2021. godine.
Napominjemo da su navedeni lokacijski uslovi i građevinska dozvola izdati u skladu sa još uvijek važećim regulacionim planom prije dolaska nove gradske administracije, dok će se izmjenom regulacionog plana koji je u toku, definisati budući izgled ovog prostora.
Dakle, s obzirom na to da je još ranije izmijenjen regulacioni plan, investitoru je ostalo samo da dobije građevinsku dozvolu, za objekat koji je na privatnom zemljištu.

Kada je u pitanju Vaša nedoumica iz teksta u kome navodite „Ostaje nejasno kako je moguće da je gradonačelnik Banjaluke prije samo mjesec dana govorio kako još ne postoje završena idejna rješenja i da su u igri tri moguća investitora, kada jedan od ta tri uveliko gradi “u rupi”“ ističemo da izdavanje građevinske dozvole za izgradnju nadzemnog dijela objekta A lamela 1 ne remeti odluku kakva će sutra biti fasada i to kako će izgledati čitav kompleks.

Tvrdnje koje je gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, iznosio ranije i navodio da će na pomenutoj lokaciji biti „novi dio Gospodske, savremen, moderan, arhitektonski, sa riješenim parking prostorima“ su tačne i pomenuta građevinska dozvola neće uticati na to.
Upravo iz tog razloga, zbog razmišljanja i dogovora o vanjskom izgledu objekta investitor još uvijek nije predstavio izgled i najavio prodaju stanova. Takođe, podsjećamo da od samog početka gradonačelnik ističe da je u pitanju gradnja stambeno-poslovnog objekta.

Podsjećamo, pored “Čistoće”, Kaja je vlasnik kompanije “MG Mind”, “Mrkonjić puteva”, zatim banjalučke “Tržnice”, kao i nekoliko nekretnina u strogom centru Banjaluke, ali i drugih grado širom Srpske. Njegova kompanija „MG Mind“ kupila je krajem 2018. godine i akcije Nove banke, čime je postala najveći pojedinačni akcionar te banke.

Javno je dostupno da je Milanović, odnosno njegova firma “MG Mind”, poznata po prodaji bijele tehnike, ima vlasničko učešće u 7 preduzeća, akcionarskih društava, čije su akcije listirane na Berzi: “Bosna trgovina” Banjaluka, “Japra” Novi Grad, “Park” Komunalno preduzeće Mrkonjić Grad, “Prijedor putevi” Prijedor, “Park” Komunalno preduzeće Prnjavor, “Šuma produkt” Trebinje i, od sada, “Nova banka” Banjaluka.

Bloger Slobodan Vasković je još prije gotovo 6 godina pisao da su se preduzeća “MG Mind” iz Mrkonjić Grada i “Mrkonjić putevi” i vlasnik ovih kompanija Mladen Milanović Kaja našli na “crnoj listi” Svjetske banke, zbog “koruptivnih i prevarantskih aktivnosti” počinjenih dok su radili na projektima čiji je finansijer ova međunarodna institucija.

Autor: Stefan Blagić

Popularne vijesti