Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Smijenjen direktor ŠG “Borja”

Radnicima Šumskog gazdinstva „Borja“ u Tesliću mjesecima nisu plaćeni doprinosi i zdravstveno osiguranje. Posljednja plata koju su dobili je avgustovska, a mjesecima nisu dobili ni regres.

Predsjednik Sindikalnog odbora ŠG „Borja“ Dušan Marković kaže da je ovo ujedno i jedno od najlošijih gazdinstava u Srpskoj i da je situacija ovakva zbog lošeg gazdovanja. On se nada da bi to uskoro moglo da se promijeni.

„Od avgusta nismo dobili platu. To su, dakle, četiri mjeseca. Znam da se doprinosi i zdravstveno osiguranje takođe ne uplaćuju, ali ne znam koliko. Mjeseci su u pitanju, ako ne i cijela godina. Politika diktira sve. Dobili smo novog direktora prije nekoliko dana i očekujemo da bude bolje. Duži period nije ništa plaćeno“, kazao je Marković.

Direktor Šuma RS Slaven Gojković za naš portal kaže kako se doprinosi redovno plaćaju, kao i zdravstveno osiguranje.

„Trebalo bi provjeriti da li je sve plaćeno po šumskim gazdinstvima, ali mislim da je sve plaćeno i da se radnicima ništa ne duguje. Postoji mogućnost da negdje postoje minimalne dugovanja, ali mislim da će to biti brzo riješeno ako i postoji“, kazao je Gojković.

Slaviša Opačić je prije nekoliko dana imenovan za v.d. direktora ŠG „Borja“ umjesto dotadašnjeg v.d. direktora Stojana Božića. Portal Infoveza je još u avgustu objavio da je u toku prošle godine evidentirana bespravna sječa više od hiljadu kubnih metara u reonu koji pripada ŠG „Borja“.

Krajem prošle godine došlo je do smjene direktora ŠG „Borja“. Umjesto šefa Kluba odbornika SNSD-a u SO Teslić Miše Stojanovića došao je takođe kadar SNSD-a Stojan Božić. Božić je, prema pisanju, „čovjek“ odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Srđana Klječanina koji preko porodične firme nekoliko godina uspješno posluje sa Šumama RS, naročito sa ŠG „Borja“.

Firma „Drvo export“ u vlasništvu Miljane Klječanin, Klječaninove supruge, ima na desetine potpisanih ugovora sa Šumama RS. Ova firma godinama dobija ugovore i za održavanje i popravku šumskih kamionskih puteva na području ŠG „Borja“. Tako je „Drvo export“ 2019. godine dobio 63.400 KM od Šuma RS  KM za popravku i održavanje šumskih kamionskih puteva u Krivaji.

(Moj Teslić)

Popularne vijesti