Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ćubićevoj “Niskogradnji” novih milion maraka

Laktaška “Niskogradnja”, čiji je vlasnik Ljubomir Ćubić, nekadašnja perjanica Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH, dobila je posao u vrijednosti od 1.025.550,46 KM za asfaltiranje ulica u Laktašima. Radi se o tri ugovora potpisana sa opštinom Laktaši tokom oktobra mjeseca.

Obavještenje o nabavci / akta.ba

“Niskogradnja” će za nešto malo više od milion maraka da, kako se navodi u Obavještenju o nabavci,  asfaltira i rehabilituje saobraćajnice na području opštine Laktaši i to za period od 2.10.2020. do 31.12.2020. godine.

U ovom otvorenom postupku koji je raspisala opština Laktaši, Ćubićeva “Niskogradnja” je bila jedini ponuđač. 

“Niskogradnja” jedno vrijeme nije uspijevala da se probije u svijetu milionskih tendera, ali ta situacija se mijenja 2018. godine kada naročito uočljivi postaju ugovori sa JP “Putevi RS”.

U javnosti se spekuliše da su upravo Milorad Dodik i ljudi bliski njemu kupili ovu firmu, te da je Ljubomir Ćubić samo formalni vlasnik.

O ovome je pričao i Miladin Stanić, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je tvrdio da Dodik tako nastavlja sa igrom koju je započeo sa “Prointerom”.

(Infoveza)

 

 

Popularne vijesti