Friday, September 27, 2024
28.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik za osvajanje Bijeljine dobija najveće gradsko priznanje

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik dobiće Povelju grada Bijeljine, što je najveće priznanje koje ova lokalna zajednica dodjeljuje, prenosi portal CAPITAL.

Prijedlog komisije za nagrade i priznanja treba da potvrde odbornici na sjednici Skupštine grada koja je zakazana naredne srijede, u šta ne treba sumnjati s obzirom da je zajedno sa gradonačelnikom Mićom Mićićem nedavno formirao novu većinu  u gradskom parlamentu.

Povelja se dodjeljuje za izuzetan doprinos razvoja lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini”, stoji u obrazloženju prijedloga.

Inače, prošle godine ovu nagradu je dobio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Tada opozicioni odbornici SNSD-a su pokušali amandmanski da među dobitniike uvrste i svog predsjednika stranke, ali je tada skupštinska većina predvođena SDS-om to glatko odbila.

Međutim, kako je Dodik uspio da osvoji poslednje veliko SDS-ovo utvrđenje u Srpskoj i formira novu većinu sa disidentom Mićićem, odnosi su se preko noći promjenili.

Podsjećamo, nakon 28 godina vladavine SDS-a u Bijeljini, sredinom prošlog mjeseca je formirana nova skupštinska većina koju čine SNSD, Mićićev SDSS, SP, Demos, SPS i SDA.

(Capital)

Popularne vijesti