Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

“Dok Novak Đoković miri Balkan, Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto”

Rat na društvenim mrežama nakon objave britanske pjevačice koja je porijeklom sa Kosova i Metohije u kojoj je okačila zastavu “velike Albanije” ne prestaje. Poslednji u nizu su britanski novinar Sem Strit koji je naveo da dok Novak Đoković miri Balkan, “Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto” i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je ovu objavu okarakterisao kao “glupi nacionalizam”.

Novinar Sem Strit oštro je kritikovao objavu pjevačice Dua LIpe koja je na Tviteru objavila fotografiju “velike Albanije”, a u okviru čijih granica se nalaze Kosovo i Metohija, dijelovi Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

“Dok ljudi poput Novaka Đokovića pokušavaju da ujedine Balkan i dobijaju samo kritike zbog toga, Dua Lipa sjedi u Londonu i radi ovako nešto”, napisao je vidno revoltiran engleski novinar Sem Strit.

On je reagovao na tvit pjevačice koji je glasio:

“Autohtoni (pridjev) za starosjedioca jednog mjesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista!” napisala je pjevačica.

Ovaj novinar objasnio Englezima šta zapravo predstavlja ova zastava.

“Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja dijelove Srbije, Grčke, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru.”

Oglasio se i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu:

“Glupi nacionalizam, kad vjerujete da vaša nacija ima više prava zato što je na nekom mjestu duže od drugih (i dijelite takve mape)”, napisao je on na Tviteru.

Podsjetimo, ova zastava je dronom spuštena na teren u sred Beograda, tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije. Tada je došlo do incidenta, a pjevačica je kasnije dijelila i slike švajcarskog fudbalera Đerdana Šaćirija, porijeklom sa Kosova, kako pokazuje nacionalistički simbol koji predstavlja dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

(B92)

Popularne vijesti