Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Adam Šukalo će biti poslanik u Skupštini Srbije

Adam Šukalo je rođen u Gradišci gde je završio osnovnu i srednju školu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. 2008. godine kao član Srpske demokratske stranke osvaja odbornički mandat u Skupštini opštine Gradiška. 

Nakon toga biva isključen iz SDS-a jer je radio u talu sa Goranom Đorđićem i još nekolicinom SDS-ovaca, pa su optuženi da su duplirali glasove. Nakon toga formira Srpsku naprednu stranku ali ne uspijeva proći na republičkim izborima 2010. godine, da bi 2012. godine Šukalova stranka ušla u vlast sa tada opozicijom koju je predvodio gradonačelnik Zoran Latinović i tu je na kratko dobio mjesto Načelnika opšte uprave opštine Gradiška.

Nakon toga Šukalo se kandiduje 2014. godine za narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred koalicije koju je predvodio DNS, a njegova partija se zvala Napredna Srpska i postaje poslanik putem kompenzacije sa osvojenih 260 glasova. 2018. godine ispred Partije demokratskog progresa kanididuje se za poslanika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, gdje osvaja preko 20 hiljada glasova ali ne ulazi u PS BiH. Glasove je izborio preko grupe “Pravda za Davida”, na kojoj se bazirala njegova kampanja, koju je maksimalno iskoristio i bez riječi napustio.

Nakon toga povlači se iz političkog života Republike Srpske i preko rodbinskih veza sa Nebojšom Stefanovićem dospijeva na listu Srpske napredne stranke u Srbiji, da bi mu se danas smiješio novi poslanički mandat.

Dolaskom Zorana Adžića na vlast u Gradišci, pokreće se istraga protiv Šukala zbog sumnje da je u Kulturnom centru Gradiška bio prijavljen da radi na neku vrstu ugovora o djelu iako nikada nije došao na posao u toj ustanovi. Šukalo je tvrdio da je u pitanju odmazda Dragana Lukača protiv njega. Sumnja se da se radi o zloupotrebi oko 24 000 KM.

Sve navedeno pokazuje da je Adam Šukalo zaista kontroverzna ličnost i da nas u politici više ništa ne može iznenaditi.

(micromreza.com)

Popularne vijesti