Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obmana kao predizborno oružje?

Otac poslanika Partije demokratskog progresa i najavljenog kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Dragan Stanivuković, nedavno je došao u fokus javnosti kada je, kako su mediji pisali, postupio u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Stariji Stanivuković je sjedio u društvu sa još nekoliko ljudi (među kojima je bio i vlasnik objekta) i bez neophodne zaštitne opreme ispijao pića.

Drugi mediji su branili Draška Stanivukovića i objašnjavali kako ih je (“režimlije”) mladi poslanik “nasankao”, te da je automobil koji inače vozi Draško Stanivuković, taj dan vozio njegov otac.

Foto: ATV

Međutim, ovdje se ne radi ni o jednom, ni o drugom, nego o trećem, odnosno o činjenici da je Stanivuković prije samo dvije godine, tačnije pred opšte izbore 2018., medijima pričao jednu potpuno drugačiju priču. U intevjuu za portal Mondo koji možete pročitati ovdje, Stanivuković je tada tvrdio da mu je neprijatno da se vozi u BMW-u koji je skuplji od prosjeka, pa je odlučio da se solidariše sa narodom i uzme, kako sam tvrdi “narodni auto”.

“Vozio sam BMW i koštao je više od prosjeka, ali to je kupljeno od privatnog novca. Međutim, radeći ovaj posao, tri mjeseca sam tim autom obilazio razna mjesta i došao u situaciju da mi je neprijatno da ga vozim. Prodao sam ga i vozim sada „golfa“. Mogu voziti mnogo bolji auto, ali vozim „golfa“. I sam naziv mu kaže folksvagen – narodni auto. Ja uživam dok ga vozim i osjećam se slobodno da odem među one koji nemaju vodu, cestu i slično“, izjavio je tada Stanivuković.

Ove stvari Stanivuković je ponavljao i drugim medijima.

Poslije opštih izbora, poslanik mijenja ploču, pa mu više nije odgovarao “golf”, nego superluksuzni Volkswagen Amarok Aventura, čija se cijena penje i do vrtoglavih 140.000 KM bez uvoznih dadžbina!

I dok ni cijena automobila, a ni sam automobil nisu sporni, jer su, kako sam Stanivuković tvrdi kupljeni privatnim novcem, sporne su izjave poslanika prije samih izbora 2018. i činjenica da mu više nije toliko neprijatno da se vozi u superluksuznim automobilima dok, kako kaže, obilazi one koji nemaju vodu, cestu i sl.

(Infoveza)

Popularne vijesti