Saturday, September 28, 2024
19.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kajinoj firmi “MG Mind” 1,5 milion od Grada Banja Luka

Grad Banja Luka, na čelu sa Igorom Radojičićem, potpisao je 29.4. tri nova ugovora sa firmom “MG Mind” d.o.o. Mrkonjić grad, koja je u vlasništvu biznismena Mladena Milanovića Kaje.

Za gotovo milion i po konvertibilnih maraka Kajin “MG Mind” će da rekonstruiše lokalne i nekategorisane puteve, i da modernizuje gradske makadamske saobraćajnice.

Rekonstrukcija lokalnih i nekategorisanih puteva na području mjesnih zajednica: Bronzani Majdan, Borkovići, Motike, Saračica, Stratinska, Čokorska Polja, Bistrica i Česma Banjaluku će da košta 386.628,50 KM. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je bila za 36.000 KM niža, ali je ponuda Mladena Milanovića Kaje od 386.628,50 KM prihvaćena jer se radilo o “najpovoljnijoj pristigloj ponudi”.

“MG Mind” je i napovoljniji ponuđač za javnu nabavku “Rekonstrukcija lokalnih i nekategorisanih puteva na području mjesnih zajednica: Goleši, Kola, Donja Kola, Krupa na Vrbasu, Karanovac, Agino Selo, Bočac, Rekavice 1, Rekavice 2, Stričići i Pavići”. Grad je procijenio da je vrijednost ovog posla 386.730,00 KM bez PDV-a, ali prihvataju ponudu firme “MG Mind” od 424.317,75 KM bez PDV-a.

Treći, ali i najunosniji ugovor, “MG Mind” i grad takođe sklapaju krajem aprila ove godine. Grad Banja Luka je procijenio da je vrijednost javne nabavke “Modernizacija gradskih makadamskih saobraćajnica” 452.991,45 KM. Kajina ponuda ponovo premašuje procijenjenju vrijednost, ali tender opet pripada njima. “MG Mind” će za ovaj posao da inkasira 497.837,10 KM bez PDV-a.

Milanović je vlasnik mnogobrojnih firmi među kojima se nalaze “MG Mind”, “Mrkonjićputevi”, zatim, prema istraživanju CAPITALA, vlasnik je i robnih kuća “Merkur” i “Atina”, ali i banjalučke “Tržnice” i komunalnog preduzeća “Čistoća”. Milanović je i jedan od akcionara “Nove banke”.

Kompanije „MG Mind“ i „Mrkonjićputevi“ često dobijaju poslove čiji su naručioci javna preduzeća u Srpskoj.

Infoveza / Piše: Ivana Perišić Blagić

 

Popularne vijesti