Friday, September 27, 2024
28.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Radojičić darežljiv prema ATV-u

Grad Banja Luka je 8.4. donio odluku kojom dodjeljuje ugovor za “Promociju kroz programe televizijskih stanica” Alternativnoj televiziji. ATV će za promociju Banje Luke da dobije 20.475,00 KM sa PDV-om.

Obavještenje o nabavci je objavljeno na portalu javnih nabavki dana 16.03.2020. godine, a cijeli postupak je sproveden putem konkurentskog zahtjeva za dostavljanje ponuda.

Iako je procijenjena vrijednost nabavke bila 17.500 KM, grad je prihvatio ponudu ATV-a koja je za 3.000 KM veća od procijenjene vrijednosti.

Kako se navodi u odluci, Komisija za navedenu javnu nabavku je konstatovala da je ponuda ATV-a prihvatljiva jer ispunjava sve uslove i da su ponudili najnižu cijenu. Interesantno je da je ATV bio jedini ponuđač.

Grad Banja Luka i ATV su odlično sarađivali i prethodne godine, pa su za promociju i tada ugovorili posao od 20.475 KM. Tačnije saradnja sa Banjom Lukom, ali i ostalim opštinama i gradovima, pa i javnim institucijama, preduzećima i ustanovama je uslijedila nakon izmjene vlasničke strukture ATV-a.

Većinski vlasnik ATVa-a, sa udjelom od 51 odsto, jeste „Integra inženjering“, koja je u vlasništvu porodice Slobodana Stankovića, kontroverznog biznismena iz RS. Takođe, jedan od suvlasnika ove medijske kuće je i firma “Grand trade” u vlasništvu Mila Radišića, presuđenog kriminalca i kuma Milorada Dodika. Radišić je kupio udio pokojnog Slaviše Krunića koji je bio vlasnik firme “Sector security”.

(Infoveza)

Popularne vijesti