Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dva miliona za puteve, privreda na koljenima

Stvarnost u kojoj živimo govori sljedeće: mjere vlasti popuštaju kada je u pitanju zaštita od virusa; oboljelih je mnogo više nego što ih je bilo kada su mjere uvedene; a političari žive u nekoj svojoj stvarnosti, a stvarnost kaže da smo u izbornoj godini.

Tako izbornu godinu spremno dočekuje gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić, koji u putnu infrastrukturu ulaže dva miliona maraka, gdje između ostalog kako se navodi u Gradonačelnikovom saopštenju, asfaltiraju se putevi i u selima.

Istovremeno, se dijele sjemena, bez nekog sistemskog organizovanja, već ad hoc. Pa tako istu količinu sjemena dobijaju samci, kao i porodice i tako dalje, dok Pero Dukić i drugi poljoprivrednici, ne daju seljacima da obrađuju zemlju, radije je ostavljaju netaknutom.

Ako govorimo o ozbiljnim namjerama vlasti da pomogne sistemu, onda bi se Gradska uprava mogla udostojiti da nam odgovori na pitanje kako će pomoći ugostiteljima.

Odgovorili su nam iz Ministarstva turizma, zašto ne bi mogli i vi?

Možda ste prezauzeti potpisivanjima ugovora sa frimom “Hidrokop”, koju stanovnici Kozinaca još čekaju da sanira presječenu dionicu asfalta gdje fali 20 metara, pa ljudi pokidaše dijelove automobila kada nalete na tu rupu.

Predlažem da pomognete ugostiteljima i privredi i da nam obrazložite koje su to firme, za koje kažete da su zainteresovane da investiraju u Agroindustrijskoj zonu, osim Hidrokopa.

Preko 400 preduzetnika u Gradišci nije poslovalo, njima ništa ne znači rekonstrukcija puta, mada se po brzini odgovora na njihovo otvoreno pismo vidi koliko je pažnje posvećeno najteže pogođenim.

Bilo kako bilo narod će glasati isto. Valjda da bi iste mogao da krivi, jer nam je lakše kada za sve probleme optužimo druge.

(Micro mreža)

Popularne vijesti