Saturday, September 28, 2024
17.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Infoveza baza podataka: Javne nabavke u vezi sa virusom korona u RS

Vanredna situacija u Republici Srpskoj je uvedena 16.3.2020. godine, a nakon toga Narodna skupština Republike Srpske je na posebnoj sjednici održanoj 28.3.2020. u Banjoj Luci donijela odluku o proglašenju vanrednog stanja zbog krize poruzrokovane virusom korona. Vanredno stanje je zvanično stupilo na snagu 3.4.2020. godine.

Savjet ministara BiH je 17.3.2020. godine donio Odluku o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine. Isti dan je Agencija za javne nabavke izdala saopštenje koje se odnosi na izvršavanje nabavke po hitnoj proceduri ukoliko postoji valjan razlog za to, odnosno kako bi se zaštitili sami ljudski životi. Agencija za javne nabavke se oglasila 17.4.2020. godine napominjući da su zapažene zloupotrebe javnih nabavki po hitnim procedurama, naročito kada se radi o direktnim sporazumima i pregovaračkim postupcima bez objavljivanja obavještenja o nabavci.

Redakcija portala Infoveza je odlučila da napravi bazu podataka svih javnih nabavki u Republici Srpskoj koje su nastale uslijed koronavirusa.

 

[table id=1 /]

Popularne vijesti