Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Nova žrtva policijske torture u Banjaluci

Vraćajući se kući pješke, Petra Perduva, brata aktiviste Pravde za Davida Ozrena Perduva, sinoć je zaustavila policija u banjalučkom naselju Lazarevo zbog rutinske kontrole.

Međutim, kako Perduv govori, nisu stali samo na kontroli.

“Vraćajući se kući u naselju Budžak, ispred kafića Romansa, nešto poslije 1 ujutru, iza mene se pojavilo vozilo policije. Na pitanje suvozača kako se zovem, ja sam odgovorio da mi je ime Petar i u tom trenutku vozač se saginje, pogleda me kroz prozor suvozača i pita da li sam ja onaj što je udario policajca”, počinje Perduv svoju priču.

Nakon Perduvovog odgovora da nije i da se protiv njega vodi proces, kako Perduv tvrdi, policajac je naglo izašao iz auta i krenuo prema našem sagovorniku sa riječima: “Hajde sad da vidimo!”

“Unosi mi se u facu i pita da li hoću da me istog trenutka išamaraju, te da me ubace u automobil i polome, na šta sam ja upitao: “Zašto?” Tek nakon toga se odmakao od mene, sjeo u automobil i uzeo podatke”, objašnjava Perduv i dodaje da su nakon toga policajci u automobilu konstatovali da je Petar brat predsjednika Pokreta Pravde Ozrena Perduva.

Lijevo na fotografiji Petar Perduv, desno njegov brat Ozren
Lijevo na fotografiji Petar Perduv, desno njegov brat Ozren
“Nakon telefonske provjere, pustili su me. Nisam zapamtio tablice, niti pročitao ime službenika, a s obzirom na to da se poznajemo iz djetinstva i da je mojih godina, odmah sam ga pronašao preko društvenih mreža”, rekao je Perduv i naglasio da će čitav slučaj prijaviti unutrašnjoj kontroli i zahtijevati sankcionisanje nasilnika koji mu je prijetio samo zato što ga je prepoznao na ulici.

Kontaktirali smo i portparola PU Banja Luka Danijelu Mučibabić, ali nam je ona rekla da prvi put čuje za ovo i da nema komentar.

Izvor: Moja Hercegovina

Popularne vijesti