Saturday, September 28, 2024
17.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Todorović i Eko fond u centru nove velike afere u Srpskoj

Odgovore na pitanja zašto mladi odlaze iz naše zemlje dok se pojedinci i firme povezane sa političkim partijama i njihovim predsjednicima ubrzano bogate, lijepo i slikovito nam prikazuje Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Naime, novembra mjeseca prošle godine Fond je donio odluku o dodjeli finansijskih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine, a same firme koje su dobile sredstva su krajnje sporne, neke od njih bez ijednog zaposlenog, pojedine koje posluju sa debelim finansijskim minusom i dugom prema poreskoj upravi, dok ima i onih koje su otvorene samo nekoliko mjeseci pred raspisivanje javnog konkursa za dodjelu više od tri i po miliona konvertibilnih maraka iz navedenog Fonda.

Kako Moja Hercegovina ekskluzivno saznaje i Tužilaštvo Republike Srpske se interesuje za proces dodjele novca u Eko fondu. Mi ćemo u narednom periodu objavljivati detalje ove afere, jasno dokazujući tvrdnje za svaku spornu firmu posebno.

Inače, direktor Eko fonda je Srđan Todorović, koji je i narodni poslanik ispred Socijalističke partije u skupštini Srpske, dok je predsjednik upravnog odbora Srebrenka Golić, koja je ujedno i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju u Vladi Republike Srpske.

Fond za zaštitu životne sredine RS je od ranije poznat javnosti po zloupotrebama, jer je Zrinka Ivanković, kćerka nekadašnjeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Steve Mirjanića, u vrijeme očevog mandata zaposlena u Fondu, dok je  nekadašnji ministar rada i boračko- invalidske zaštite RS Milenko Savanović u ovoj instituciji zaposlio suprugu.

Izvor: Moja Hercegovina

Popularne vijesti