Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Ozren Perduv predsjednik Pokreta pravde

Danas je održana osnivačka skupština Pokreta pravde. Radi se o političkoj organizaciji koja je nastala prvenstveno iz neformalne grupe “Pravda za Davida”, ali navedenoj organizaciji su pristupili i mnogi drugi građani.

Za predsjednika organizacije je jednoglasno izabran Ozren Perduv, dok je Davoru Dragičeviću pripala čast da bude izabran za počasnog predsjednika.

Iako se radi o partiji koja nastaje iz revolta i nezadovoljstva građana zbog nerješavanja ubistva Davida Dragičevića i ponašanja institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, partija će se baviti svim onim pitanjima koja se tiču građana.

Ozren Perduv je prilikom obraćanja članovima i gostima osnivačke skupštine rekao da je on prvi među jednakima i da očekuje od svih da zajedno idu u borbu za pravdu i bolje sutra. Takođe je naveo da je partija opoziciona, ali ne predstavlja opoziciju jednoj ili više partija, već predstavlja opoziciju ovakvom nakaradnom sistemu u kojem nema ni prosperiteta ni pravde.

Ozren Perduv ima 28 godina, rođen je u Banjaluci. Završio je Prirodno-matematički fakultet, smjer matematika i informatika, te već skoro 5 godina radi u struci. Od samog početka je aktivni član grupe “Pravda za Davida”.

Popularne vijesti