Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Đokićevu diplomu izdala firma?

Gdje je to studirao ministar Petar Đokić? I da li je opšte studirao? Ova pitanja su počela da se nameću nakon objave teksta novinarke Jelene Dende Borjan iz marta mjeseca ove godine pod nazivom “Direkt” saznaje: Ministar Đokić diplomirao na “Megatrendu”u kom se navodi da ministar energetike i rudarstva Petar Đokić nije diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu već je diplomu “stekao” na “Megatrend International Expert Consortium Limited” u Londonu.

Pored toga što je ministar lagao o tome gdje je stekao diplomu, postoji još jedan problem. Ministar Đokić je do diplome došao u kompaniji Megatrend International Expert Consortium Limited. Ta kompanija postoji u britanskom registru još od 1990. godine, sa profitom ne većim od 100 funti godišnje, a registrovana je na adresi gdje je registrovano još skoro 150 kompanija. Ovakva situacija nije nepoznanica za Veliku Britaniju s obzirom na to da je vrlo jednostavno registrovati kompaniju i da su im poreske stope veoma niske.

Iako je navedena firma “fakultet” bez studenata i bez stvarnih profesora, ipak ima dva “svršena” studenta. Pored ministra Đokića, navodno, ovaj fakultet/firmu završio je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Upravo je ovo tema dokumentarnog filma “Mega diplomac“, novinara Adama Santovca. Isječak, koji se tiče sticanja diplome ministra Petra Đokića, možete pogledati ovdje.

Jedno i dalje ostaje nejasno, a to je zašto su spomenuti ministri i dalje ministri.

 

Popularne vijesti