Saturday, September 28, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Da li Rektoratu UNIBL i Filozofskom fakultetu smeta Pravda za Davida?!

Udruženje građana “Oštra nula” je na svom sajtu objavila da mijenja lokaciju održavanja konferencije “Pitanje sloboda u akademskom i javnom diskursu”. Konferencija „Pitanje sloboda u akademskom i javnom diskursu“, koja se održava 28. i 29. novembra, biće održana u hotelu Bosna, a ne na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci kako je prvobitno bilo planirano, navode iz Oštre nule.

Naime, iz organizacije Oštra nula u svom saopštenju navode da, prema nezvaničnim informacijama koje su dobili iz rektorata i Filozofskog fakulteta, vršen je pritisak na dekana Filozofskog fakulteta da otkaže konferenciju zbog učešća Ozrena Perduva, aktiviste grupe Pravda za Davida. Ozren Perduv učestvuje na konferenciji drugi dan, odnosno u petak 29.11. i govoriće na temu “(Ne)Sloboda javnog okupljanja u BiH – slučaj David Dragičević?”

Na kraju se navodi da još uvijek čekaju zvaničnu potvrdu, ali ukoliko se utvrdi da je ovo istina, onda se jasno pokazuje da je u entitetu Republika Srpska, ograničena sloboda akademskog i javnog djelovanja, kao i da se potvrđuje da ljudska prava predstavljaju samo „mrtvo slovo“ na papiru.

Izvor : infoveza.com

 

 

Popularne vijesti