Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obuka za “agente stranog uticaja”

Foto: SRNA

U danu kada je u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojen Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija, ministar Klokić obučavao udruženja kako da pišu EU projekte.

Danas je u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojen Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. Na prijedlog SNSD-a ovaj Nacrt zakona će ići u javnu raspravu, koja će biti sprovedena u roku od 30 dana.

U Doboju, na samo 70-ak kilometara od Banjaluke, SNSD-ov ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić učestvovao na radionici na kojoj je obučavao pripadnike nevladinih organizacija iz Republike Srpske za pisanje EU projekata. Klokić je naveo da će širom Republike Srpske organizovati iste radionoe kako bi se što više članova NVO sektora obučilo kako da pišu EU projekte.

Ukoliko se usvoji Nacrt zakona u NSRS ministar Klokić će se izvjesno naći na listi stranih agenata. Pratićemo i dalje kako će se završiti ova saga koju ni najveći umovi koji su kreirali Top listu nadrealista ne bi mogli bolje osmisliti.

Popularne vijesti