Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Milorad Dodik pomilovao lice koje je šest godina bježalo od zakona

Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske pomilovao je O.M. iz Banjaluke. Pomilovanje je objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske a Okružni sud u Banjaluci koji je i presudio O.M. dao je negativno mišljenje na pomilovanje.

Za razliku od mišljenja Okružnog suda mišljenje Ministarstva pravde je pozitivno. O.M je presuđen 2017. godine za krivično djelo Iznuda u sticaju sa krivični djelom nanošenje teških tjelesnih povreda i krivičnim djelom Nedozvoljena trgovina i promet oružja i eksplozivnih materija. O.M. je osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.

pomilovanje objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske

Ono što je zanimljivo jeste da je O.M. nakon što je u pritvoru, za vrijeme istrage, proveo mjesec dana da bi nakon presude pobjegao u Srbiju gdje se skrivao šest godina. U Srbiji je, po potjernici, uhapšen prije pola godine i nakon toga prebačen je u zatvor na Tunjicama u Banjaluci. Nakon odsluženih nekoliko mjeseci Milorad Dodik ga je pomilovao koristeći svoja predsjednička ovlaštenja.

Inače, majka O.M. je istaknuti član SNSD-a i bivša direktorica jedne banjalučke srednje škole. Uskoro će biti imenovana za direktoricu druge banjalučke srednje škole.

 

(GERILA info)

Popularne vijesti