Friday, September 27, 2024
23.7 C
Banja Luka
spot_img

NAJNOVIJE VIJESTI

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bajden potpisao zakon, skida se oznaka tajnosti sa informacija u vezi sa porijeklom kovida

Američki predsjednik Džozef Bajden potpisao je zakon kojim zahtjeva od direktora Nacionalne obavještajne službe da skine oznaku tajnosti sa informacijama u vezi sa porijeklom kovida, saopštila je Bijela kuća.

Džozef Bajden je rekao da je saglasan sa ciljem Kongresa da se objavi što je moguće više informacija o porijeklu kovida 19.

Međutim, Bajden je istakao da će njegova administracija imati na umu nacionalnu bezbjednost kada se bude odlučivalo šta će biti objavljeno u javnosti, preneo je Rojters.

“U sprovođenju ovog zakona, moja administracija će ukloniti oznaku tajnosti i podijeliti onoliko informacija koliko je moguće, a u skladu sa mojim ustavnim ovlašćenjima da štitim otkrivanje informacija koje bi štetile nacionalnoj bezbjednosti“, naveo je Bajden u saopštenju.

Prijedlog zakona je jednoglasno usvojen u Senatu i Predstavničkom domu prije slanja u Bijelu kuću.

Šef FBI-ja Kristofer Raj rekao je ranije da su došli do zaključka da je pandemija koronavirusa vjerovatno nastala kao posljedica incidenta u kineskoj laboratoriji u Vuhanu.

Prethodno je američko Ministarstvo energetike takođe navelo da je pandemija koronavirusa prouzrokovana curenjem iz kineske laboratorije.

Peking je demantovao te tvrdnje.

(RTS)

Popularne vijesti